Hurtbulle
1 st limpa
2 dl fiberrika havregryn
5 dl vetemjöl (fiberrikare mjöl går också att använda)
1 dl krossade linfrön/solrosfrön/pumpakärnor eller melonkärnor funkar också
1 dl russin/torkade tranbär/aprikoser/fikon eller annan torkad frukt
1 dl grovhackade hasselnötter/paranötter/mandlar/valnötter eller andra nötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild naturell yoghurt (fil eller turkisk yoghurt funkar också)
½ dl flytande honung (sirap funkar också)
½ dl lingonsylt/äppelmos
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torka ingredienser med varandra i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform rymd ca 1 ½ liter (sockerkaksform funkar också). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp limpan och låt den svalna under en bakduk. Serveras med smör och ev en skiva ost.
Kommentarer
Trackback