Halloncheesecake

8-10 bitar
 

Botten:
250 g digestivekex
100 g smält smör


Fyllning 1:
400 g Philadelfiaost eller liknande färskost
200 g hallon, färska eller tinade frysta
3 ägg
1 1/4 dl strösocker


Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

 

Börja med botten. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Grädda i 180 graders ugnsvärme, mitt i ugnen ca 5-10 minuter.

 

Kör ingredienserna till fyllning 1. i matberedare eller med stavmixer i en bunke. Kör till jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 25-30 minuter.

 

Blanda ingredienserna till fyllning 2. och bred på kakan. Grädda ytterligare ca 5 minuter.

 

Låt svalna helt innan kakan stjälps upp. Låt gärna stå i kylskåp över natten. Servera gärna med rårörda hallon.


RSS 2.0