Päronmarmelad med vanilj och citron

 
ca 2 små glasburkar
 
 
 6 st päron, ex. Conference
3 dl strösocker
½ vaniljstång, halverad och urskrapad
1 st citron, både zest och saft
 
 
Skala och kärna ur päronen, skär dem i mindre bitar. Lägg päronen, citronsaft och citronskal i en stor kastrull, tillsätt sockret och vaniljstången med fröna. Koka under omrörning i cirka 15 minuter eller tills päronen blivit mjuka. Ta då ur vaniljstången. Mixa allt med en stavmixer, häll i en ren burk och ställ slutligen kallt.
 

Kycklingwok med röda bönor och feta

 
2 port
 
1 liten gul lök
1 liten gul paprika
2 st kycklingfiléer
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
½ burk röda bönor (à 400 g)
50 g fetaost
8 st svarta oliver
½ msk färsk oregano
 
 
Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Strimla kycklingfiléerna.
Woka lök. paprika och kyckling i omgångar i oljan i en wok eller stor stekpanna under omrörning.
Krydda med salt och peppar. Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skär fetaosten i tärningar. Vänd ner bönor, fetaost och oliver i woken. Strö över oreganon.
Servera woken med någon röra/kall såst.ex. guacamole och ett gott bröd.
 
 

RSS 2.0