Citrontarte

 
 
 Ca. 8 bitar.
Pajskal
3 dl vetemjöl 
3 msk socker 
½ msk vaniljsocker 
175 g rumsvarmt smör 
Fyllning
2 st zest (skal) av citroner 
2 st citroner, saften av 
4 st ägg 
2 dl socker 
5 msk vetemjöl 
Florsocker till garnering 
 


Värm ugnen till 175 grader.
Mät upp mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare (helst) eller i en skål. Lägg i smöret i små klickar och arbeta snabbt ihop degen. Den ska inte vila så tryck ut degen i en pajform med lätt mjölade fingrar. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.

Riv citronskalet och pressa citronsaften. Mät upp motsvarande 10 msk citronsaft. Vispa ägg och socker rejält pösigt. Tillsätt vetemjöl, pressad citronsaft och citronskalet. Häll sedan fyllningen ovanpå det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 20-25 minuter. Citronkrämen ska fortfarande vara lite lös när kakan tas ut ur ugnen. Låt kakan kallna och sikta sedan över ganska mycket florsocker före servering och skär i bitar, servera med lättvispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0