Vit chokladcheesecake med passionsfrukt

 
ca 8-10 port
 

100 g digestivekex, ca 8 st
50 g smör
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
200 g mascarpone

2 passionsfrukter

 

Krossa kexen och häll smält smör över smulorna. Tryck ut över botten i en springform ca 24 cm i diameter. Grädda i 8-10 min, låt kallna.
Finhacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp 1 dl av grädden och ta den från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt svalna.
Rör ner mascarponen i chokladkrämen. Vispa resten av grädden och blanda ner den. Bred krämen över kakbotten och ställ kakan kallt några timmar. Halvera passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet, dekorera över cheesecaken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0