Smörgåstårta med skinka och bacon

 

 
60 skivor långfranska
 

Skinkröra
400 g majonnäs
2 dl gräddfil
200 g rökt skinka
2 dl purjolök
6 ägg
 

Baconröra
300 g majonnäs
3 dl gräddfil
1,5 dl sweet chili sås
2 pkt bacon


Majonnäs
Skivad ost (färdigskivad, fyrkantig - t.ex. Gouda)
Sallad
Körsbärstomater
Rökt skinka
Kokt ägg


Koka äggen och låt dom svalna.
Rör ihop majonnäs och gräddfil. 
Strimla skinkan (ca 1cm breda bitar), finhacka purjolöken och hacka äggen (använd gärna äggskäraren till detta) och blanda ner allt i bunken.
 

Skär baconet i ca 3 cm breda bitar. Knaperstek det i en torr stekpanna och låt sedan fettet rinna av på hushållspapper. Rör ihop majonnäs, gräddfil och sweet chilisås. Blanda ner baconet i bunken.


Kantskär brödskivorna. Lägg 3x4 stycken på en bricka. Bred ut hälften av skinkfyllningen, lägg på ett lager bröd ovanpå. Bre
d ut hälfen av baconröra, lägg på ett lager bröd till. Upprepa med resten av fyllningen, avsluta med ett lager bröd. Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka. Plasta tårtan och ställ in den i kylen över natten.
 

Bred ev. lite mer majonnäs runt på smörgåstårtan för att osten ska fästa. Använd färdigskivad fyrkantiga ostskivor och tryck fast dessa runt kanten. Dekorera tårtan, t.ex. med sallad, ost, skinka, tomater, kokt ägg och persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0