Plankstek
4 port
800 g utskuren biff (200 g /person)
salt
peppar
12 st körsbärstomater
smör
4 skivor bacon
200 g haricots vertes/grön sparris
salt
peppar
12 st körsbärstomater
smör
4 skivor bacon
200 g haricots vertes/grön sparris
Duchessepoatatis
1 kg potatis (mjölig sort)
3 st äggulor
3 msk smör
3 msk matolja
salt
peppar
3 st äggulor
3 msk smör
3 msk matolja
salt
peppar
Duchessepoatatis: Skala och koka potatisen. När den är klar pressar du ner den i en bunke. Häll i äggulorna och smöret samt oljan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Biffen: Torka av biffarna så att de är torra. Salta och peppra på varje sida. Banka lätt på varje biff så att de blir jämntjocka. Skär bort eventuella senor. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och stek biffarna i 1–3 minuter på varje sida. Köttet ska helst vara lite rött i mitten.
Sätt på grillen på full värme. Sätt in plankan för att ”bränna” av den innan du lägger på alla godsaker. Låt plankan svalna. Lägg moset in en spritspåse och spritsa ut runt kanterna på plankan. Lägg på köttet, tomaterna, de baconinlindade haricots verten. Sätt tillbaka plankan i ugnen och grilla av tills duchessen har fått en gyllengul färg. Klicka på bearnaisesås (hemmagjord eller köpt) och strö ev lite persilja över. Klart att servera.
Kommentarer
Trackback