Leilas bounty cupcakes med kokos

 
 
 
Cupcakes:
1 dl kokosflingor 
75 g mörk kvalitetschoklad 70 % 
2 st ägg 
1.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
100 g smör 
0.75 dl kokosmjölk 
2.5 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
2.5 msk kakao av god kvalitet 
1.5 msk kallt kaffe 
6 st bountystänger 
 

Glaze:
250 g mörk kvalitetschoklad 70 % 
1.5 dl vispgrädde 
2 msk honung 
1 nypa flingsalt 
1 msk smör 
100 g Philadelphiaost 
 

Kokos till garnering
 
 

Leilas bounty cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.

Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.

Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 

Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.

Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.

Låt svalna.

 

Glaze
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.

Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.

Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.

Spritsa glazen över cupcakesen.

Garnera med kokos.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0