Kallmarinerad fläskfilé med basilika- & krassekräm och en matig melonsallad med bönor och fetaost

Kallmarinerad fläskfilé:Putsa bort skinn och senor från fläskfilén, salta och peppra och bryn den runt om i smör. Stek i ugn till en innertemperatur på 65 grader, använd köttermometer, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt vila 8 minuter i folie. Blanda under tiden ingredienserna till marinaden. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och lägg dem i en trång form eller i en plastpåse. Skeda över marinaden och se till att fläskfilén täcks ordentligt. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten. Garnera med färsk timjan. Servera med basilika- och krassekrämen och matig melonsallad med bönor och fetaost. Och om du vill en krämig hemmagjord potatissallad.
Basilika- & krassekräm:Lägg örter och vitlök i en bunke och mixa med hjälp av en mixerstav. Rör i crème fraiche och färskost. Smaka av med salt och peppar.
Matig melonsallad med bönor och fetaost:Lägg ruccola, melon, sugarsnaps och salladslök i en stor skål och blanda. Tillsätt fetaost och blanda försiktigt. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Tips:Trä melon- och ostbitar på spett. Lekfullt sätt att få barnen att prova nya smaker.