Kallmarinerad fläskfilé med basilika- & krassekräm och en matig melonsallad med bönor och fetaost

8 port (buffé) Recept från Coop Mersmak 5 2012
 
 
Kallmarinerad läskfilé:
1 kg fläskfilé
1,5 msk smör till stekning
0,5 tsk salt
1 tsk peppar
 
 
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl flytande honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk nymalen svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl finhackad färsk timjan
 
 
Basilika- & krassekräm:
20 g krasse, 1 ask
1 kruka basilika
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
200 g färskost
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
 
 
Matig melonsallad med bönor och fetaost:
1 msk olivolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
60 g ruccola
260 g tärnad galiamelon
260 g tärnad honungsmelon
150 g strimlade sugar snaps
5 skivade salladslökar
300 g smulad fetaost
 
 
Citrondressing:
½ dl olivolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
 
 

Kallmarinerad fläskfilé:Putsa bort skinn och senor från fläskfilén, salta och peppra och bryn den runt om i smör. Stek i ugn till en innertemperatur på 65 grader, använd köttermometer, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt vila 8 minuter i folie. Blanda under tiden ingredienserna till marinaden. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och lägg dem i en trång form eller i en plastpåse. Skeda över marinaden och se till att fläskfilén täcks ordentligt. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten. Garnera med färsk timjan. Servera med basilika- och krassekrämen och matig melonsallad med bönor och fetaost. Och om du vill en krämig hemmagjord potatissallad.

 

Basilika- & krassekräm:Lägg örter och vitlök i en bunke och mixa med hjälp av en mixerstav. Rör i crème fraiche och färskost. Smaka av med salt och peppar.

 

Matig melonsallad med bönor och fetaost:Lägg ruccola, melon, sugarsnaps och salladslök i en stor skål och blanda. Tillsätt fetaost och blanda försiktigt. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Tips:Trä melon- och ostbitar på spett. Lekfullt sätt att få barnen att prova nya smaker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0