Kyckling med dragonpotatis och varma grönsaker
4 port
2 stora kycklingfiléer
smör
salt
vitpeppar
paprikapulver
svartpeppar
8 potatisar
smör
salt
torkad dragon
1 rödlök
1 schalottenlök
1 röd paprika
8 cocktailtomater
smör
salt och peppar
Stek kycklingen i smör, salta och krydda efter smak. Stek så kycklingen får fin färg, lägg över i en smord ugnssäker form och ställ in i 225 grader varm ugn tills köttet är klart. Skär en skåra i kycklingköttet, är det ljust och vitt är det färdigt.
Skala och skölj potatisen, skär i tunna skivor men inte helt ner, skivorna ska sitta ihop som en hasselbackspotatis. Lägg potatisen i en smord form med den skivade sidan uppåt. Salta och strö lite torkad dragon över. Klicka på en liten klick smör på varje potatis. Sätt in formen i ugnen ca 50 min eller tills potatisen är klar.
Skala och skär löken i klyftor, skölj och halvera tomaterna, skölj och skär paprikan i strimlor. Lägg över grönsakerna i en varm stekpanna med en klick smör. Stek dem ca 2 min, salta och peppra.
Servera allt detta tillsammans med antingen bearnaisesås eller rödvinssås.