Köttfärslimpa med oliver
4-5 port
ca 500 g blandfärs
1 gul lök
10-tal gröna oliver, hackade
Salt och peppar, efter smak
2 msk tomatpuré eller chilisås
1/2 tärning nötbuljong
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 st ägg
1 paket bacon
Tillbehör:
Kokt potatis
Saltgurka
Sås på skyn av köttfärsen + 2 dl grädde + 1-2 msk kalvfond + 1 tsk soya + 1 msk svartvinbärsgele.
Blandad sallad
Värm ugnen till 175 grader. Blanda färsen med hackade oliver, salt, peppar, finhackad lök och tomatpuré.
Lös upp buljongtärningen i det uppvärmda vattnet. Låt svalna och rör ner ströbröd och ägg. Låt svälla 5 minuter. Blanda ströbrödet med färsen. Provstek gärna en klick för att kolla kryddningen.
Forma en limpa i en lättsmord ugnsform. Täck med baconskivor och stek i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.
Servera med tillbehören.