Konfektkaka med grädde och bär

 

 

 

ca 8-10 bitar

200 g smör
200 g mörk blockhoklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 

Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Bryt ner blockchokladen och dra kastrullen från värmen. Rör om då och då tills chokladen smält helt.
Vispa ägg och socker pösigt och rör försiktigt ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Försök att få bort eventuella klumpar, elvisp går att använda men vispa inte längre än en minut.
Häll smeten i formen och grädda drygt 12 min i 225 grader.
Förvara kallt och servera med grädde och bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0