Halloncheesecake di Savoca

 
 

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Johan – Örnsköldsvik 2012.

 

8 port

150 g frysta hallon
6 msk hasselnötslikör
200 g digestivekex, krossade
50 g smör, smält
400 g cream cheese
1.5 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
2 st gelatinblad, blötlagda
200 g vit choklad, smält
2 dl grädde, lättvispad
200 g färska hallon (alt. frysta)
1 st lime

 

Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning. Häll på nötlikör.
Krossa digestivekexen till smulor i en bunke. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
Vispa Philadelphiaosten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
Koka upp vatten i en kastrull. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet. Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen. Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen med de övriga ingredienserna.
Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i frysen i 2 timmar.
Riv lime över tallriken och dekorera med färska hallon just innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0