Hallon- & vitchokladpaj
2 port
25-30 gram smör
1 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 bit vit choklad, hyvlad
2 tsk vatten
25-30 hallon
3 bitar vit choklad, hackad
Sätt ugnen på 200 grader.
Krama ihop en pajdeg av rumsvarmt smör, vetemjöl och socker. Hyvla ner lite choklad i degen och blanda noga. Ställ degen kallt 15-20 min. Ta fram degen igen och klä in en liten pajform, för 1-2 portioner. Ställ den i ugnen i 10 min. Under tiden den är i ugnen, hacka den återstående vita chokladen grovt. Ta ut pajen och strö lite hackad choklad över, varva med hallon och choklad. Ställ sedan in den i ugnen ca 20 min eller tills den fått fin färg.
Serveras med vaniljsås eller vaniljglass och en massa kärlek.
Kommentarer
Postat av: Anna-carin
Ska testa!
Trackback