Toscakaka

Sockerkakssmet:
50 gram smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Toscaglasyr:
3 dl mandel, hassel-, eller pistagenötter
75 g smör
0.5 dl socker
0.5 dl ljus sirap
1.5 msk vetemjöl
1.5 msk mjölk
Sockerkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet tillsammans med smaksättning. Rör till sist i mjölet blandat med bakplulver. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 35-40 minter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Toscaglasyr: Hacka mandel eller andra nötter. Smält fettet i en kastrull. Tillsätt socker, sirap och mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat.Rör ner mandel eller nötter. Bred glasyren över kakan. Sätt upp kakan högra upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 15 minuter. Låt kakan svalna innan den tas ut ur formen.