Chokladmuffins med apelsinkräm
ca 10 muffins
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm malen kryddnejlika
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Glasyr:
200 g naturell färskost
3 dl florsocker
1 apelsin, saft och rivet skal
Silverkulor
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser, rör ner mjölet i äggvispet, vänd ner smält avsvalnat smör. Fyll 3/4 av muffinsformen med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.
Blanda färskost, florsocker och rivet skal + saft av en apelsin med en elvisp för en slätare smet. Bred toppingen över muffinsarna. Garnera med silverkulor och ev. strimlat apelsinskal.
Tips: Går att frysa, men då bara muffins utan glasyr. Håller annars några dagar förvarat svalt.
Kommentarer
Trackback