Saffranskola med kokos

 
Hittade denna himmelska kola i Underbara Claras blogg. http://www.underbaraclaras.com/jul/saffranskola/
 


2 dl grädde
2 dl strösocker
2 dl sirap
2 krm salt
1 pkt saffran (0,5g) + lite socker

 

1 dl kokos

 

Mortla saffran med lite socker. Häll över detta i en tjockbottnad kastrull, häll på resten av ingredienser och låt koka upp. Sänk värmen och låt kolan småkoka i ungefär 60 min. Rör ofta och håll koll på kolan så att den inte kokar över. Under tiden kan du rosta kokosen i en torr stekpanna, kokosen ska få lite lätt brun färg. Häll över detta i en skål. Testa kolan om den är färdig genom att göra kulprovet, droppa lite kolasmet i ett glas med kallt vatten, kan du rulla en liten kula är kolan färdig. Häll i den rostade kokosen i kolasmeten och rör om. Häll kolan i små knäckformar eller i en form med bakplåtspapper och ställ kallt. Klipp sedan bitar av kolan när kolan stelnat om du hällt upp kolasmeten i en form med bakplåtspapper.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0