Pastasås med kyckling, soltorkade tomater och whisky

 
 

4 port


2 st kycklingfiléer
olivolja
1 schalottenlök
4-6 svarta oliver, med eller utan kärna
10 st soltorkade tomater
8 st basilikablad, färsk
2 dl crème fraîche
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 tsk whisky
salt
paprikapulver
vitpeppar

 

tagliatelle
sallad

 

Skala och finhacka schalottenlöken, skär tomaterna i mindre bitar, kärna ur oliverna och skär dem i mindre bitar. Skär kycklingen i mindre bitar, stek dem i olja i en stekpanna, tills de är genomstekt och har fått lite färg. Salta och peppra efter smak. Tillsätt löken, tomaterna och oliverna och stek med kycklingen någon minut. Tillsätt grädde och crème fraîche, whisky och finhackad basilika. Låt koka upp och koka på svag värme 5 minuter. Servera till tagliatelle och en blandad sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0