Krämig sill med mycket lök

 
Denna sill gjorde mamma till förra årets julbord, sjukt god! Rekommenderas till årets julbord.
 
 

6 port

 

Måste göras några dagar i förväg:
2 dl vatten
3/4 dl strösocker
1/4 dl ättiksprit 12%
1 burk inläggningssill 420 g

 

Blanda vatten, socker och ättiksprit så att sockret löser sig. Spola sillfiléerna i kallt vatten, skär dem i bitar och lägg i ättikslagen. Täck över och ställ kallt i 2 dygn.

 

Löksås:
1 liten rödlök
½ gul lök
1/3 purjolök
1 dl crème fraîche
1 msk majonnäs
salt
vitpeppar
1 msk finskuren gräslök

 

Finhacka röd- och gul lök och finstrimla purjolöken. Blanda crème fraîche och majonnäs, tillsätt den skurna löken och smaka av med salt och peppar. Ta upp sillen ur ättikslagen och blanda med den krämiga löksåsen. Låt gärna sillen stå ytterligare 1 dygn före servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0