Tacopaj

4-6 port
150 g smör
2 ½ dl vetemjöl
1 dl vetekli
500 g köttfärs
smör
1 gul lök
1 grön paprika
½ burk jalapenos
1 röd chili
1 påse tacokrydda
1 krm chilipeppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk spiskummin
½ tsk salt
1 dl chilisås
½ burk tacosås
riven ost
creme fraiche/keso/guacamole/salsa
blandad sallad
Blanda rumsvarmt smör med vetemjöl och vetekli till en smidig pajdeg, ställ kallt 30-60 min. Under tiden sätter du ugnen på 225 grader. Och börjar med köttfärsröran, hacka lök och paprika, finhacka chilin. Stek löken, paprikan och chilin någon minut i smör, lägg över i en skål. Lägg i en klick smör i stekpannan, stek köttfärsen och blanda ner lökblandningen. Krydda med tacokrydda och extra krydda för lite extra sting. Häll i chilisås, tacosås och jalapenos. Låt puttra några minuter. Riv ost. Tryck ut pajdegen i en pajform och grädda skalet i 10 min. Ta ut ur ugnen. Och häll ner blandningen i pajskalet, strö riven ost över. Grädda pajen tills den fått gyllene fin färg, 20-30 min.
Servera med sallad och ex. creme fraiche.