Sommargubbetårta

ca 10 bitar
 
 
Tårtbotten:
3 st ägg
3 dl strösocker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
 
Fyllning1:
1-2 dl hemmagjord jordgubbssylt
 
Fyllning2:
1-2 dl hemmagjord lemoncurd + 1 dl vispad grädde
 
Dekoration:
3 dl vispad grädde + skivade jordgubbar
 
 
Hur du gör:
Sätt ugnen på 175 grader. Använd en rund 2-liters sockerkaksform och smöra och bröa den. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Blanda mjölet med bakpulvret, tillsätt sedan vattnet och mjölblandningen växelvis i äggsmeten. Vänd försiktigt ner ingredienserna med en slickepott. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt den sedan svalna och skär sedan kakan horisontellt i 3 delar. Lyft av de två översta delarna och bred jordgubbssylt på den nedersta delen. Lägg över andra delen och bred på lemoncurd blandat med vispad grädde. Och till sist ska den sista delen på, bred vispad grädde över och runt kanterna på tårtan. Dekorera med skivade jordgubbar.
Trackback
RSS 2.0