Fruktsallad med dumlegrädde

Försvinnande gott! Denna efterrätt åt vi under nyårsafton 2011. Dumlegrädden bör göras under förmiddagen om efterrätten ska ätas samma dag.

 

4-6 port
1 päron
1 äpple
1 apelsin
1-2 banan
1/4 honungsmelon
10 jordgubbar
20-25 röda kärnfria vindruvor
2 kiwi
3 passionsfrukter

 

3 dl vispgrädde
1 påse dumlekolor

 

Ta bort pappret från dumlekolorna. Värm grädden i en tjockbottnad kastrull, det ska inte koka utan bara värmas upp. När grädden är tillräckligt uppvärmd tillsätter du dumlekolorna och rör till de smält. Ställ kallt. När kolagrädden är tillräckligt kall, kan du vispa den.

 

Skölj, skala och skär mindre bitar av äpplen och päron, lägg över i en större skål. Skala och skär kiwi, melon, apelsin och banan i mindre bitar, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Skölj vindruvorna, lägg över resten av frukten i skålen med päron och äpple. Halvera passionsfrukterna och pressa dem över fruktsalladen, blanda runt och servera tillsammans med dumlegrädden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0