Evas fillimpa

När jag äter detta bröd tänker jag tillbaka på när jag var 10-11 och sovde över hos min vän Hanna. Hennes mamma bakade ofta detta bröd.
3-4 limpor

1 liter fil
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn/vetekross
1 ½ dl vetemjöl
14 dl rågsikt
3 dl ljus sirap
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Häll över den kletiga degen i en bakplåtspappersklädd långpanna (lossnar lättare då) och grädda i 30 minuter. Skär brödet i 3-4 limpor beroende på och hur stora du vill ha dem.
Tips: Har du inte alla mjölsorter går det att byta ut dem med det du har. Prova dig fram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0