Chili på högrev, mörk choklad och öl

ca 6 port
1 kg högrev skurna i fina grytbitar men inte för små
3 gula lökar
1 pkt bacon
1 hel vitlök
2 färska jalapenos
2-3 tsk spiskummin
1-2 tsk kryddpeppar
2-3 tsk svartpeppar
2 flaskor mörkt öl (förslagsvis porter)
100 g mörk choklad (70%) gärna med havssalt (Läggs i efter halva tiden)
Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce (Sweet Baby Ray's) eller någon annan rökig såstyp
Salt
Hacka lök, strimla baconet i små bitar. Fräs bacon i en torr gjutjärnsgryta, i med lök. Skär köttet i mellanstora bitar och lägg i grytan och bryn tills det får lite färg. Pressa ner hela vitlöken och tillsätt alla kryddor, chili samt öl. Låt sjuda under lock tills all vätska har kokat in, minst 4 timmar.Glöm inte lägga i chokladen efter 2 timmar. Om det krävs mer vätska så ta vatten, 1 dl i taget. Smaka av med salt och barbecuesåsen (ca 5 msk).
När chilin är klar kan du dra en gaffel genom köttet och det fransar sig, dvs faller samman.
Servera med ex. pitabröd, valfri sallad och någon god kall sås.