Leilas Lemon poppy seed cupcakes

12 st
Cupcakes:
3 ekologiska ägg, 2.5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker/vaniljpulver, 100 g smör, 1 dl mjölk, 3.5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 st nypa salt, skal och saft av 1 citron, 1 dl blå vallmofrö, skal av 2 citroner och saft av 1 citron
Frosting:
60 g mjukt smör, 5 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker/vaniljpulver, skal av 2 citroner och saft av 0.5 citron, 100 g Phiadelphiaost/Mascarponeost
Vallmofrö och vita vinbär/jordgubbar eller andra bär till garnering
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.