Spagetti med kräftstjärtar
2 port Ur MåBra nr 1 2011
100 g spagetti, ev. glutenfri
200 g skivade champinjoner
1 liten hackad rödlök
1 liten skivad vitlöksklyfta
½ strimlad röd chili
½ msk olivolja
½ dl vitt matlagningsvin
1 msk skaldjursfond
1 dl lättgrädde, max 7 %, ev. låglaktos
150 g halverade sockerärter
1 burk kräftstjärtar, 170 g
salt, peppar och finhackad dill
Servera med en grönsallad och citron.
Koka spagettin. Fräs svamp, lök, vitlök och chili i oljan. Tillsätt vin, fond och grädde och låt puttra ett par min. Lägg ner sockerärterna och sjud 2 min till. Vänd ner kräftstjärtarna och låt dem bli varma utan att koka. Smaka av med salt, peppar och dill. Blanda med spagettin.
Kommentarer
Trackback