Pulled Pork - het och rökig

 
8 port

Ingredienser

  • 1 kilo benfri fläskkarré (givetvis svensk!)
  • 1 gul lök (ta 2 om du gillar lök)
  • 4-5 klyftor vitlök
  • 1 dl chilisås
  • 1 habanero alt. 1 röd chili för mindre hetta
  • ½ msk spiskummin
  • 1 msk whisky
  • ½ tsk liquid smoke
  • ½ dl Dr. Pepper
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
 

Leta fram en gryta som kan användas med lock i ugn(Le Creuset). Lägg ner hela fläskkarrén i grytan (du behöver inte putsa köttet). Skala gul lök och vitlök, vitlöken skär du i små bitar och den gula löken skär du i tjocka skivor. Skär försiktigt ner habanerofrukten i små skivor, var försiktig så att du inte kliar dig i ögonen under tiden för då gör det ont. Blanda de andra ingredienserna och bred på köttet. Lägg sen gul lök och vitlök ovanpå karrén. 

 

Sätt in grytan (med lock!) i ugnen och värm till 125°C. Låt grytan tillagas i ungefär 4 timmar, i vissa fall kan det längre och då får det ta den tiden. Kolla ungefär en gång i timmen så att det inte bränner i botten, tillsätt då ev mer vätska. Om du märker att det blir alldeles för vattnigt, sätt locket på glänt och låt det ångas bort. Fast mest behändligt är det att sätta ugnen på 100 grader eller lägre och ha den i ugnen över natten (ca 6-7 timmar) och då behöver du inte kliva upp och kolla den.

 

Pulled pork är färdiglagad när köttet faller isär om du drar det försiktigt med en gaffel. Dra isär köttet med en stor gaffel och bland runt alltsammans i grytan. Om du ska bjuda på receptet passar det utmärkt att göra dagen före och sen värma på runt 100 grader i ugnen en stund innan du ska servera maten. Jag rekommenderar att du serverar din pulled pork i ex. pitabröd/tortillas med sallad och lite olika röror/såser som t.ex. het tomatsalsa, coleslaw, bbq-bönor och vitlökssås.

 

RSS 2.0