Chili på högrev, mörk choklad och öl

 
 
ca 6 port
1 kg högrev skurna i fina grytbitar men inte för små
3 gula lökar
1 pkt bacon
1 hel vitlök
2 färska jalapenos
2-3 tsk spiskummin
1-2 tsk kryddpeppar
2-3 tsk svartpeppar
2 flaskor mörkt öl (förslagsvis porter)
100 g mörk choklad (70%) gärna med havssalt (Läggs i efter halva tiden)
Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce (Sweet Baby Ray's) eller någon annan rökig såstyp
Salt
 
 
Hacka lök, strimla baconet i små bitar. Fräs bacon i en torr gjutjärnsgryta, i med lök. Skär köttet i mellanstora bitar och lägg i grytan och bryn tills det får lite färg. Pressa ner hela vitlöken och tillsätt alla kryddor, chili samt öl. Låt sjuda under lock tills all vätska har kokat in, minst 4 timmar.Glöm inte lägga i chokladen efter 2 timmar. Om det krävs mer vätska så ta vatten, 1 dl i taget. Smaka av med salt och barbecuesåsen (ca 5 msk).
När chilin är klar kan du dra en gaffel genom köttet och det fransar sig, dvs faller samman. 
Servera med ex. pitabröd, valfri sallad och någon god kall sås.
 
 
 

RSS 2.0