Pavlova (Nigella Lawson)

Maräng
4 st äggvitor (rumstempererade)
salt
2.5 dl socker
2 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk vaniljsocker

 

Garnering
2 dl vispgrädde, vispad
1 dl lemon curd
3 st passionsfrukter
1 mango
2 kiwi
150 g hallon

 

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rita upp en rundel med 20 – 23 cm diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt.
2. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj.
3. Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen.
4. Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat. Blanda vispad grädde tillsammans med lemon curd, skiva mango och kiwi, halvera passionsfrukterna. Lägg på grädden och dekorera med frukt och bär. Pressa passionsfruktköttet över hela tårtan. Klart att servera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0