Fläskfilé med coleslaw, tomatsalsa och avokadosallad

 

4 port

 

600 g fläskfilé
1 dl BBQ-sås
2 st tomater
100 g grillad paprika
0.5 st chili
0.5 st gul lök
200 g vitkål
0.5 st vitlöksklyfta
1 dl yoghurt
1 st avokado
1 dl kokta blandade bönor
1 st salladslök
1 st citron
olivolja
salt och peppar

 

1. Sätt ugnen på 230 grader.
2. Putsa fläskfilén och gnid in den med hälften av BBQ-såsen, salta och peppra. Ställ in i ugnen i 5 min – ta ut och pensla på resten av såsen, ställ in i ugnen ytterligare 5 min.
3. Sänk sedan till ugnsvärmen till 150 grader och stek köttet tills innertemperaturen är ca 70 grader.
4. Skär ner tomaterna i grova bitar och lägg i en bunke. Finhacka paprikan och löken blanda med tomaten och smaka av med citron, olivolja och salt.
5. Strimla vitkålen tunt, finhacka vitlöken och blanda med kålen och yoghurt. Smaka av med salt.
6. Skär ner salladslöken och chili fint och avokadon i stora bitar, blanda med olivolja, citron, salt och bönorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0