Per explotion curd

 

Recept från: Per Morberg

 


4 port

 

Lemon curd:
3 st citroner
3-4 dl strösocker
150 g smör, ca
6 st ägg

 

Tillbehör:
Färska hallon
8 st digestivekex, ca
2 dl vispad grädde, ca
Citronmeliss

 

Lemon curd:

Använd ekologiska citroner, tvätta dem. Riv på fina sidan på rivjärnet och inte så långt in på vitan (då blir det för beskt). Pressa saften ur citronerna i en kastrull. Häll i strösocker, smör och äggen. Vispa i kastrullen. Koka ca 6 minuter. Rör hela tiden. Häll i glasburk och låt svalna.

 


Vid servering, ta 4 glas. Smula ned 2 kex i varje glas.
Häll över lemoncurden, hallonen och vispgrädden. Lägg på en liten citronmeliss på toppen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0