Medelhavskyckling med varma rotfrukter/grönsaker och vitlökssås

 

4 port


2-3 kycklingfiléer
Olivolja
Rosmarin
Flingsalt
Örtsalt
Svartpeppar
Oliver, 20-25 st
Paprika 1 st
Morot 2 st
Potatis 3 st
Rödlök 1 st

 

Vitlökssås:
2 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
2 st pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja 2 tsk
vinäger 1 krm

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen i lämpligt stora bitar, ca 2-3 bitar av varje filé. Stek dem så de får fin färg, salta och peppar. Skölj, skala och dela morot, lök och potatis i lämpliga bitar/klyftor. Skölj och skär paprikan i strimlor. Olja in en stor långpanna, lägg alla grönsaker och oliver i den, salta och krydda med rosmarin, tillaga grönsakerna i ca 20 min. Ta ut långpannan och lägg kycklingen runt om grönsakerna, ringla mer olivolja över. Tillaga i ugn ca 20 min eller tills kycklingen är färdig. Gör under tiden vitlökssåsen, blanda alla ingredienser till den och smaka av.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0