Fyllda paprikor med indiskt sting serverat med en tomat- & bönsalsa

 

4 port

 

5-6 paprikor
500 g köttfärs
smör
2 vitlöksklyftor
1 röd lök
1 tsk salt
1 ½ tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
½ dl chilisås
½ tsk soya
riven ost

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj paprikorna och skär av toppen av paprikan behåll eller ta bort knoppen, gröp ur och spara taket till senare. Ställ paprikorna i en ugnssäker form, om formen är för stor och paprikorna lätt tippar, knövla ihop bollar/bitar av alumniumfolie och lägg runt paprikorna som stöd. Skala och finhacka rödlöken, skala vitlöken. Lägg en klick smör i en varm stekpanna, häll ner löken och pressa ner vitlöken. Stek någon minut och lägg sedan över i en skål. Lägg i en klick smör i stekpannan och stek köttfärsen och blanda i den stekta löken. Krydda och salta färsen. Blanda ner chilisås och soya och låt puttra några minuter. Riv ost under tiden, och fyll sedan paprikorna med färsfyllningen och strö över riven ost. Lägg på taket och sätt in i ugnen i 30-35 min. Servera med tomat- & bönsalsa som du finner receptet på här nedan.

 

 

 

12 körsbärstomater
½ rödlök
1 liten burk (200g) kidneybönor
citronsaft
olivolja
flingsalt

 

Skala och finhacka rödlöken, skölj och hacka tomaterna fint, skölj bönorna och låt rinna av. Lägg allt i en skål och ringla över olivolja, citronsaft och strö lite flingsalt över, blanda och smaka av. Tillsätt mer utav något om du känner för det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0