Citron- och salviafylld kycklingfilé och medelhavssallad

 

Recept av Ola Lauritzon & Ulrika Davidsson ur GI Gourmet.
Otroligt gott!

 

4 port

 

Kyckling:
4 st kycklingfiléer
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
50 g färskost med vitlök och örter
0.5 kruka färsk salvia
Tandpetare
1 msk smör eller olivolja
0.5 st citron, rivet skal och saft

 

Medelhavssallad:
1 st squash
1 st aubergine
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
50 g ruccola
8 skivor lufttorkad skinka
0.5 st citron, rivet skal och saft
0.5 kruka salvia
25 g rostade pinjenötter

 

1. Kyckling
Sätt ugnen på 200 grader.
2. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir platta, ca 1 cm.
3. Strö över salt och peppar.
4. Fördela osten på filéerna och lägg salviablad över.
5. Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
6. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter.
7. Lägg rullarna på en ugnsplåt.
8. Strö citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
9. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

 

10. Sallad
Skär squash och aubergine i skivor på längden.
11. Skala och finhacka vitlök.
12. Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash- och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
13. Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
14. Lägg den lufttorkade skinkan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
15. Sätt in i ugnen 5–10 minuter på 175 grader.
16. Låt vila på plåten en stund.
17. Lägg upp skivorna på ett fat med ruccola och pressa citronsaft över.
18. Blanda ner skinkan i salladen.
19. Vid servering
Toppa allt med salviablad, citronskal och rostade pinjenötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0