Chokladkaka med philadelphiatäcke & hallon

ca 20-25 bitar

 

300 g mörk choklad (gärna 70%)
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

 

Smörj och mjöla en ugnsform 20 x 30 cm. Smält choklad + smör i vattenbad eller i micron. Kör du den i micron så rör om ofta så det inte bränns. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsocker.

 

200 g färskost (ex. Philadelphiaost)
½ dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
2 dl hallon

 

Vispa ihop färskost, socker, ägg och mjöl. Häll först chokladsmeten i formen, sedan färskostkrämen ovanpå. Dra med en kniv försiktigt i smeten så kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan. Grädda i ugnen ca 20 min i 175 grader. Låt kallna och skär sedan lagom stora bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0