Chokladkaka med philadelphiatäcke & hallon
300 g mörk choklad (gärna 70%)
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Smörj och mjöla en ugnsform 20 x 30 cm. Smält choklad + smör i vattenbad eller i micron. Kör du den i micron så rör om ofta så det inte bränns. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsocker.
200 g färskost (ex. Philadelphiaost)
½ dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
2 dl hallon
Vispa ihop färskost, socker, ägg och mjöl. Häll först chokladsmeten i formen, sedan färskostkrämen ovanpå. Dra med en kniv försiktigt i smeten så kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan. Grädda i ugnen ca 20 min i 175 grader. Låt kallna och skär sedan lagom stora bitar.
Kommentarer
Trackback