Mexikanska enchiladas med köttfärs och grön chili

 
 

Det här behövs för ca 4 port:

8 vete tortillas

400 g köttfärs

1 gul lök

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 dl vatten

1/2 burk Old El Paso Cheese Salsa

3 tomater

 

Sås:

3 dl köttbuljong

2 msk tomatpuré

2 dl creme fraiche

1-2 vitlöksklyftor

salt och peppar

oregano och paprikapulver

1 burk hackad grön chili

 

Gartinering:

riven ost

 

Ugn: 200°.

Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matolja. Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det puttra 8-10 minuter. Rör ner cheese salsa och smaka av. Koka upp buljongen tillsammans med tomatpuré. Tillsätt creme fraiche, pressad vitlök och hackad grön chili. Låt såsen koka upp och smaka av den med salt, peppar, paprika och oregano. Lägg ut tortillakakorna. Fördela färsröran på dem. Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i smord eldfast form. Hacka tomaterna och strö dem ovanpå. Häll över såsen. Strö på riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fått fin färg. Servera med en sallad.

.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0