Kyckling Kiev

 
 
4 port
1 vitlöksklyfta
50 g smör
2 msk hackad persilja
2 msk skuren gräslök
1 citron
salt och peppar
4 kycklingbröstfiléer
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl ströbröd
4 msk olja
 
Till servering:
rostade potatisklyftor
grönsallad
 
 
Sätt ugnen på 150°C. 
Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda smör med vitlök och örter. Smaksätt med några droppar pressad citronjuice, salt och peppar. Forma 4 lika stora ”korvar” av smöret, lägg dem på en assiett och sätt in i frysen i ca 20 minuter (för 4 port).Skär en ficka i den tjocka delen av kycklingfilén, fyll fickan med smöret. Vispa upp ägget. Vänd kycklingfiléerna först i mjöl sedan ägg och sist i ströbröd, se till att paneringen täcker runt om. Bryn kycklingen runt om i olja, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C. Servera med rostade potatisklyftor och grönsallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0