Äppelmust

 
 
 
5 liter äpplen
6 liter vatten
1 msk citronsyra/vinsyra
1 dl strösocker per liter avrunnen must
 
 
Skölj och dela äpplena i mindre bitar (låt skal och kärnor vara kvar), lägg över allt i en stor hink/gryta (rymlig, ca 10 liter). Fyll på med vatten utblandat med citronsyra. Rör om. Ställ mörkt och svalt och låt stå i 5 dygn, rör om minst 1 gång om dagen.
När 5 dygn gått, sila av allt genom en finmaskig sil och mät upp liter med avrunnen saft i en annan stor gryta. Låt koka upp med 1 dl strösocker per liter saft. Koka upp och rör tills sockret löst sig.
Häll upp musten på väl rengjorda flaskor och ställ sedan kallt.
Drickbart på en gång, men vill man kan man blanda ut med lite vatten för en svagare smak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0